Ignifugare

Ignifugare

Ignifugarea reprezinta operatiunea de impregnare a unui material combustibil la foc (textil sau lemn) cu substante ignifuge, pentru a-i mari rezistenta la ardere si a-l proteja impotriva flacarilor. Ignifugarea devine o cerinta obligatorie, mai ales atunci cand vorbim despre o constructie noua.

Ignifugarea mai este necesara atunci cand se fac modificari, se schimba destinatia ori conditiile de utilizare a unei cladiri. De asemenea, se efectueaza la expirarea perioadei de garantie a unei lucrari de ignifugare ori in cazul constructiilor provizorii combustibile pentru ateliere, remize, depozite sau magazii, unde se lucreaza cu foc deschis sau cu substante combustibile.

Prin ignifugare nu se urmareste obtinerea unei rezistente permanete a materialului impotriva focului. Ca atare ignifugarea nu este o garantie a faptului ca acel material nu va arde niciodata la foc. De asemenea, folosirea ignifugarii nu exclude si alte masuri de protectie impotriva focului, precum instalatiile de semnalizare sau de stins incendiile, ori mijloacele de prima interventie.

Instal Mar asigura un proces de ignifugare corect, executat de specialisti cu experienta. Intretinuta de-a lungul timpului, ignifugarea poate reduce substantial pagubele si cheltuielile care ar putea sa apara in cazul unui incendiu.

10 ani

experienta in domeniu

business business
Personal calificat

si tehnologii moderne

personal personal
Avem solutii

pentru orice tip de situatie

solutii solutii

Oferta personalizata

Cere o oferta personalizata, completand chestionarul sau apeland unul dintre consultantii nostri!